Despre Pitbull

Rasa Pitbull este cunoscuta si ca American Pitbull Terrier (APBT). Pentru persoanele care o cresc, rasa Pitbull este iubitoare, nobila si este ca oricare alta rasa, dar pentru restul persoanlor, pitbullii sunt animale ce inspira teama sau respect si potrivit sociologilor, in anumite sectoare ale populatiei, persoanele care detin un pitbull, primesc automat statutul de putere si forta deoarece unii se plimba cu ei pe strada ca si cum ar avea o arma in mana.

Potrivit expertilor, atitudinea cainilor de rasa Pitbull depinde de cum au fost antrenati sau crescuti. De natura, pitbullii sunt docili si foarte sociabili cu oamenii, dar trebuie sa fie antrenati de un expert cu multa rabdare si grija.
Originile acestei rase se gasesc in secolele XVIII si XIX, in Anglia. Cainii de rasa Pitbull se cresteau pentru un “sport” numit bull baiting (lupte cu tauri). In 1835 au inceput luptele intre caini si mai apoi, bull baiting usor usor a disparut.

Sfaturi si caracteristici comune

Ideal ar fi ca pitbullii sa traiasca intr-un spatiu mai mare, cum ar fi o gradina, dar se pot introduce si in casa in care locuim, respectand in copilaria acestuia unele norme de educare/dresare. Este un caine cu par scurt, care, nu lasa bale si latra foarte putin, ceea ce inseamna ca se poata adapta si intr-o locuinta. Trebuie plimbati cu frecventa, trebuie dusi intr-un spatiu mare pentru a putea fugi, acestia fiind niste caini sportivi care au nevoie sa faca mult exercitiu pentru a-si mentina sanatatea mentala intr-o stare buna.

Exista doua tipuri de pitbull: American Pitbull Terrier si American Staffordshire Terrier. Rasa American Pitbull Terrier a fost selectata pentru curajul si aptitudinele pentru lupta, iar in schimb, rasa Staffordshire este folosita pentru expozitii canine. In rezumat, rasa pitbull terrier este valorata pentru fizicul ei puternic, iar rasa Staffordshire pentru imaginea sa.

Pitbullii cu greu pot convietui alaturi de o alta rasa, fiind un animal de lupta si de natura dominant, nu se recomanda sa fie lasat liber fara lesa intr-un parc unde sunt alte persoane cu cainii lor, mai ales daca sunt de aceeasi rasa.

In cazul unei incaierarii, se recomanda folosirea unui bat mai gros si NU se recomanda lovirea cainelui in aceste momente deoarece va crede ca adversarul ii provoaca durerea, iar in acest fel, il va musca mai rau.
Cainele nu distinge varsta oamenilor, acesta fiind sociabil cu persoane de orice varsta. Daca avem copii, trebuie avut grija deoarece acestia realizeaza miscari bruste si spontane, iar cainelui, in acel moment, ii creste instinctul de vanator.
Muscatura rasei pitbull poate fi mai puternica decat cea a unui leu, mandibula si dintii sai fiind dezvoltati pentru a genera o forta de pana la 800 de kilograme pe cm2. Se spune ca cei care sunt de culoare tigrata sunt mai feroce decat restul.

Posted by January 5, 2012 6 comments Category: Uncategorized

6 comments on Despre Pitbull:

 1. Eugen August 23, 2012 19:19

  Cateva contraziceri:
  – un pitbull cu radacini clare trebuie sa aiba neaparat un temperament echilibrat fata de oameni.
  – American Staffordshire Terrier este produsul dintre APBT si Staffy-ul englez. In acest fel s-a obtinut o rasa despre care se spune ca este mult mai echilibrata temperamental fata de APBT si desigur folosit si acceptat la expozitiile FCI.
  – sunt multi in Romania care inca mai antreneaza si folosesc pitbulli pentru lupte ca de doar dobitocii astia au fost cei care i-au si importat la inceput. Pe langa ei sunt si cei care isi iau ca prim caine pe care il cresc pitbull, deci sa recunoastem alti dobitoci. Daca te documentezi si inveti macar o baza despre rasa vei sti si tu ca ii poti controla iesirile pe care multi le considera criminale.
  Eu sunt posesorul unui pit din linie pura si pe deasupra mai e si tigrat. Adevarat daca il scap din observatii si nesupravegeat la locul de socializare si joaca devine imediat foarte irascibil mai ales ca este specificul rasei sa fie dominant. Atat tine de stapan sa fie responsabil si calculat foarte bine in deciziile pe care le ia si da asupra cainelui. Este un caine omule nu o bestie. Intotdeauna oamenii vor fi de vina pentru cresterea si folosirea lor in scopuri nesanatoase.

  Cu respect, Eugen

 2. Dan August 15, 2013 00:02

  Si eu ma gandeam sa-mi iau un pitbull, pt ca imi place aceasta rasa,sunt impunatori si puternici si neinfricati, au un adevarat spirit de luptatori.

 3. marina October 1, 2013 17:52

  am si eu un pitbull acum in varsta de 13ani il am de cand avea 1luna intradevar are potential agresiv dar pin educatie este temperat bestiile sunt oamenii nu animalele uzzi asa se cheama cainele a fost crescut zi ziimpreuna cu alti 2 caini erau adulti cand l am adus acasa pe uzzi si au fost prieteni foarte buni el era ca varsta cel mic si tot timpul a fost mezinul chiar daca unul din cei mari ca ani avea 3kg si el 50kg sunt foarte inteligenti si atasati de stapan si au al saselea simt foarte dezvoltat

 4. narcis December 12, 2013 15:45

  buna ma numesc narcis si am 15 ani vreau sa va intreb daca aveti nevoie de un nou stapan pentru vreun pitbuii il iau eu pt cami doresc foarte mult un caine si mai ales un pitbull pentru ca fizicul lor impune respect si imi plac cum arata la exterior va rog daca aveti vreun pitbul de o luna de zile sa ma sunati la nr de tel 0749103549 va multumesc

 5. Alin January 8, 2014 23:51

  Sunt curios, doresc un animal de companie, am hotarat ca am nevoie de un prieten, pitt-bull-ul imi place, si nu ca e agresiv sau ca inspira nu stiu ce teama, cacaturi, vreau un pit-bull ca e un caine de rasa, cu par scurt (am manie pe rasele de tipul acesta) si are o structura speciala. Ma intereseaza sa stiu mai exact, este un bun prieten, sau temperamentul sau animalic il poate transforma in timp?

 6. lorens April 23, 2014 23:32

  cum dezobisnuiesc un pui de pitbull de 3 luni sa nu mai muste?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *