Monthly Archives: January 2012

Despre Pitbull

Rasa Pitbull este cunoscuta si ca American Pitbull Terrier (APBT). Pentru persoanele care o cresc, rasa Pitbull este iubitoare, nobila si este ca oricare alta rasa, dar pentru restul persoanlor, pitbullii sunt animale ce inspira teama sau respect si potrivit sociologilor, in anumite sectoare ale populatiei, persoanele care detin un pitbull, primesc automat statutul de putere si forta deoarece unii se plimba cu ei pe strada ca si cum ar avea o arma in mana.

Potrivit expertilor, atitudinea cainilor de rasa Pitbull depinde de cum au fost antrenati sau crescuti. De natura, pitbullii sunt docili si foarte sociabili cu oamenii, dar trebuie sa fie antrenati de un expert cu multa rabdare si grija.
Originile acestei rase se gasesc in secolele XVIII si XIX, in Anglia. Cainii de rasa Pitbull se cresteau pentru un “sport” numit bull baiting (lupte cu tauri). In 1835 au inceput luptele intre caini si mai apoi, bull baiting usor usor a disparut.

Sfaturi si caracteristici comune

Ideal ar fi ca pitbullii sa traiasca intr-un spatiu mai mare, cum ar fi o gradina, dar se pot introduce si in casa in care locuim, respectand in copilaria acestuia unele norme de educare/dresare. Este un caine cu par scurt, care, nu lasa bale si latra foarte putin, ceea ce inseamna ca se poata adapta si intr-o locuinta. Trebuie plimbati cu frecventa, trebuie dusi intr-un spatiu mare pentru a putea fugi, acestia fiind niste caini sportivi care au nevoie sa faca mult exercitiu pentru a-si mentina sanatatea mentala intr-o stare buna.

Exista doua tipuri de pitbull: American Pitbull Terrier si American Staffordshire Terrier. Rasa American Pitbull Terrier a fost selectata pentru curajul si aptitudinele pentru lupta, iar in schimb, rasa Staffordshire este folosita pentru expozitii canine. In rezumat, rasa pitbull terrier este valorata pentru fizicul ei puternic, iar rasa Staffordshire pentru imaginea sa.

Pitbullii cu greu pot convietui alaturi de o alta rasa, fiind un animal de lupta si de natura dominant, nu se recomanda sa fie lasat liber fara lesa intr-un parc unde sunt alte persoane cu cainii lor, mai ales daca sunt de aceeasi rasa.

In cazul unei incaierarii, se recomanda folosirea unui bat mai gros si NU se recomanda lovirea cainelui in aceste momente deoarece va crede ca adversarul ii provoaca durerea, iar in acest fel, il va musca mai rau.
Cainele nu distinge varsta oamenilor, acesta fiind sociabil cu persoane de orice varsta. Daca avem copii, trebuie avut grija deoarece acestia realizeaza miscari bruste si spontane, iar cainelui, in acel moment, ii creste instinctul de vanator.
Muscatura rasei pitbull poate fi mai puternica decat cea a unui leu, mandibula si dintii sai fiind dezvoltati pentru a genera o forta de pana la 800 de kilograme pe cm2. Se spune ca cei care sunt de culoare tigrata sunt mai feroce decat restul.